tiistai 13. marraskuuta 2012

Toinen kerta

Aloitettiin ottamalla esiin Vuokon edelliskerralla mainitsema Pesosen laulukirja. Avasimme ensimmäisen sivun, jossa totta tosiaan oli laulu "Tiedän paikan armahan" ja näihän Vuokko oli asian muistanut. Tosin kirjan kuvitus ei ollut värillinen, kuten Vuokko sen oli muistanut. Kirjan on kuvittanut Rudolf Koivu.

Tällä kerralla aloitimme tositoimet eli otimme esiin vesivärit ja pensselit ja nyt oli tarkoitus aloittaa maalaamaan niitä "esineitä". Oman haasteensa tilanteeseen toi huono näkö tai kuulo tai molemmat. Silmälasitkin oli unohtunut ottaa mukaan.

Suosituksi aiheeksi muodostui vanha naisten kello ja siitä sitten aloitimmekin juttelemaan, mikä on se päivän mieluisin aika. Terttu kertoi, että no sehän on ruoan jälkeen, kun voi ottaa päivänokoset eli kello 13.

Muitakin kelloja valmistui:

 Annaliisan kello kertoo iltaruoan ajan 17.30, jolloin syötiin yleensä ruispuuroa kirnupiimän kanssa.

Mirjamin kellossa käytettiin taiteellista vapautta ja siitä tulikin Mirjamin sanojen mukaan "kellopeli" eli eräänlainen peli, joka muistuttaa kelloa.

Mallina käytimme vanhaa naisten taskukelloa
Välillä kuuntelimme musiikkia. Toivekappaleita tuli mm. Hilkalta. "Nikkelimarkka" http://www.youtube.com/watch?v=8z8i2qbIpbU

Hilkka toivoi myös "Tammerkosken sillalla" kappaletta, http://www.youtube.com/watch?v=-pGhFrT0np0
Myös kurssilla vierailevat taiteilija Jaana ja Kaarina antoivat hyviä vinkkejä, miten akvarellimaalaukseen pitää suhtautua. Ehkä tärkeintä on rohkeus, että vain ottaa maalia pensseliin ja siirtää sitä paperille!

Vuokko maalasi jo ensimmäisellä kerralla puheeksi tuleen aiheen "Hiiri teki kissalle taloa". Kissan nimi oli Tipsu.



Tertulla oli lisäksi mukana valokuva omasta perheestään. Siinä on hänen lapsensa ja kolmisen vuottan sitten edemennyt puoliso.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti